-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

30.10.2021 / 21:18 Zanimljivosti - Jugozapad Španije

Iz restorana ukradena flaša vina vrijedna 350.000 eura

Iz restorana ukradena flaša vina vrijedna 350.000 eura
Foto: Ilustracija

Lopovi su ukrali 45 boca vina, uključujući iznimno vrijednu flašu staru 215 godina u vrijednosti od 350.000 eura iz kolekcije u luksuznom hotelskom kompleksu na jugozapadu Španije.

U gradu Karakeš, u srijedu u ranim jutarnjim satima u restoranu s dvije Michelin zvjezdice, koji raspolaže sa više od 40.000 iznimno kvalitetnih flaša vina,desila se krađa,. piše britanski The Guardian.

Osumnjičeni su muškarac i žena koji su govorili engleski i ostavljali osoblju dojam da su profinjen par, koji su se prijavili u hotel i večerali u njegovom restoranu.

Zamolili su službenika hotelske recepcije da im posluži još hrane, a kada je otišao u kuhinju, ostavljajući monitore sigurnosnih kamera bez nadzora, muškarac je ušao u podrum i ukrao boce.

Uz 45 flaša, uzeo je i vrijedan Château d’Yquem iz 1806. i najmanje šest drugih flaša iz 19. vijeka. Svi sa markicom ekskluzivnog vinara Romanée-Conti u francuskoj regiji Burgundija. Par je mogao raditi samo za privatnog kolekcionara vina jer su uzimali boce koje se nisu mogle prodati na otvorenom tržištu.


(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo