16°C
Mostar 21°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 23°C
Bihać 17°C

30.10.2021 / 19:01 Fudbal - Premier liga

City i Liverpool kiksali, Chelsea siguran

City i Liverpool kiksali, Chelsea siguran
Foto: Slavlje Crystal Palacea / Twitter
Šampion Engleske Manchester City doživio je šokantan poraz kod kuće od Crystal Palacea, Liverpool je ispustio dva gola prednosti protiv Brightona i upisao remi, dok je Chelsea golovima u drugom poluvremenu savladao Newcastle na gostovanju i učvrstio se na liderskom mjestu Premier lige nakon 10. kola.

 

Jubilarna 200. utakmica na klupi Građana u Premier ligi završila se kobno po Pepa Guardiolu, jer je Crystal Palace slavio na Etihadu i to uvjerljivim rezultatom 0:2.

Već u šestom minutu su Orlovi došli do prednosti pogotkom Wilfrieda Zahe, a Aymeric Laporte je pred sami kraj prvog poluvremena dobio crveni karton. Gosti su brojčanu prednost iskoristili u 88. minutu i golom Conora Gallaghera upisali veliki trijumf nad aktuelnim prvakom Engleske.

Liverpool je na Anfieldu remizirao sa Brightonom 2:2, iako je do samog kraja poluvremena vodio sa 2:0.

Do 2:0 Redsi su stigli golovima Jordana Hendersona u četvrtom i Sadija Manea u 24. minutu. Zatim novi pogodak Manea u 34. nije priznat zbog igranja rukom, da bi Brighton u 41. golom Enock Mwepua najavio bolju igru gosta u drugom poluvremenu. Galebovi su za odličnu igru nagrađani golom Leandra Trossarda u 65. minutu koji je postavio konačan rezultat od 2:2.

Chelsea je ostvario četvrtu uzastopnu pobjedu tako što je savladao Newcastle na njihovom terenu rezultatom 0:3.

Najveće zasluge za ovu pobjedu idu Reeceu Jamesu. Engleski bek je golovima u 65. i 77. minutu srušio Svrake, a tačku na meč stavio je Jorginho iz penala u 79. minutu.

Burnley je tek u 10. kolu Premiershipa upisao prvu pobjedu ove sezone. Jedno poluvreme bilo je dovoljno Claretsima da postignu tri pogotka i pred svojim navijačim savladaju Brentford rezultatom 3:1. Golove su postiglo Chris Wood u četvrtoj minuti, Matthew Lowton u 32. minuti i Maxel Cornet četiri minuta kasnije. Za goste je utješni pogodak postigao Saman Ghoddos u 79. minutu.

Duel Wotforda i Southamptona završen je slavljem gostiju rezultatom 0:1. Odlučujući momenat dogodio se u 20. minutu kada je Che Adams zatresao mrežu Stršljenova.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo