-1°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

28.10.2021 / 16:01 Ostali sportovi - OK BIH

Barselona i Sarajevo zajednički kandidati za Zimske Olimpijske igre 2030.?

Barselona i Sarajevo zajednički kandidati za Zimske Olimpijske igre 2030.?
Foto: FENA

Sastanak Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH i gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić upriličen je u Olimpijskom komitetu BiH povodom mogućnosti da dva Olimpijska grada Barselona i Sarajevo zajednički se kandidiraju za Zimske Olimpijske igre 2030,saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Dva grada Barselona i Sarajevo od 2000. godine su „bratski“ gradovi.

Predsjednik Olimpijskog komiteta Marijan Kvesić je izvjestio gradonačelnicu Sarajeva da su čelnici Olimpijskog komiteta BiH prije tri dana, a u okviru sjednice ANOK-a na Kritu, održali sastanak s predsjednikom Španskog olimpijskog komiteta Alejandrom Blanco Bravo, koji je u potpunosti podržao ovu ideju i projekat.

Gradonačelnica je izvjestila članove Predsjedništva OK BiH da je već i sama pokrenula niz sastanaka s istim ciljem, a među njima je i posjeta Španskoj ambasadi u BiH, koja je u potpunosti podržala ovu ideju i projekat. U slučaju kandidature, Grad Sarajevo bi se obavezao da u potpunosti rekonstruiše Bob stazu na Trebeviću, kako bi ona već bila u funkciji za testna takmičenja prije Igara. Na rekonstruiranoj stazi bi se održavala takmičenja iz tri sporta u više disciplina: bob, sankanje i skeleton, navodi se između ostalog u saopćenju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo