9°C
Mostar 12°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C
Powered by Dark Sky

27.10.2021 / 17:16 BiH - Nezapamćena tragedija

Tuga u Brčkom: Uz suze ukopano sedam žrtava požara

Tuga u Brčkom: Uz suze ukopano sedam žrtava požara
Foto: FENA
U Brčkom je danas klanjana dženaza i obavljen ukop sedam osoba stradalih u požaru koji se dogodio 23. oktobra u brčanskom naselju Suljagića Sokak.

Dženaze-namaz stradalima klanjali su muftija tuzlanski Vahid-efendija Fazlović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko Mustafa-efendija Gobeljić i imam džemata Ivici-Meraje Mevludin-efendija Smajlović.

Mustafa-efendija Gobeljić je u svome obraćanju prisutnima kazao da je nakon ratnih stradanja današnji dan vjerovatno najtužniji dan u Brčkom.

- Danas se opraštamo od sedam članova jedne porodice, tri dobna uzrasta - djed i nena, njihova djeca i njihova unučad. Ova činjenica dodatno ukazuje na veličinu tragedije koja je zadesila ovu porodicu i ražalostila sve nas - kazao je Gobeljić.

Muftija tuzlanski Vahid-efendija Fazlović je iskazao taziju - saučešće članovima porodice u svoje ime i uime reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-efendije Kavazovića.

- Ovo je dan u kojem možemo mnogo učiti uz duboko razmišljanje da moramo biti mnogo bliži jedni drugima, i u porodicama i u našim komšilucima kako bismo se u svakom stanju, i kad je radost, a posebno kada je žalost, našli jedni uz druge. Pozivam vas na humana djela, neka to bude poruka ovih merhuma. Naše ljudske vrline se potvrđuju lijepom riječju i dobrim djelom. Ja se nadam da ćemo, ako Bog da, biti zdušno uz porodicu ovih merhuma, to je naša dužnost - izjavio je Fazlović.

U Brčko Distriktu BiH i Federaciji BiH danas je dan žalosti.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo