7°C
Mostar 11°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 4°C

27.10.2021 / 16:28 Politika - Sastanak s Izetbegovićem

Ambasador Sedar potvrdio podršku Slovenije svim reformskim procesima u BiH

Ambasador Sedar potvrdio podršku Slovenije svim reformskim procesima u BiH
Foto: FENA
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Damijana Sedara.

Istaknuto je da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Slovenije dobri i prijateljski.

Razgovarano je o putu Bosne i Hercegovine ka članstvu u Evropskoj uniji. Ambasador Sedar potvrdio je punu podršku Slovenije svim reformskim procesima u Bosni i Hercegovini, koji bi doprinijeli intenziviranju integracijskog procesa.

- Naglašeno je da aktuelna pandemija virusa korona nosi ozbiljne zdravstvene i ekonomske posljedice, ali i ocijenjeno da može predstavljati i priliku za ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine kroz investicionu saradnju s državama članicama Evropske unije koje teže diverzifikaciji lanaca opskrbe.

Predsjedavajući Izetbegović ukazao je na potrebu stabilizacije političke situacije, kao osnove za dalji razvoj i ubrzanje evropskog puta Bosne i Hercegovine. Izetbegović je poželio ambasadoru Sedaru uspješan mandat u Bosni i Hercegovini - saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakira Izetbegovića, prenosi Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo