10°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

27.10.2021 / 12:57 Fudbal - Dino Mizić

Selektor bh. juniora uputio poziv stoperu Dinamo Zagreba

Selektor bh. juniora uputio poziv stoperu Dinamo Zagreba

Dino Mizić, 18-godišnji defanzivac Dinamovih juniora koji ima tri nastupa za Hrvatsku U-15 reprezentaciju, ali nijedan za U-17, dobio je poziv za U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, pišu zagrebačke Sportske novosti.

Navodi se da je selektor naše reprezentacije Ivica Barbarić prepoznao talent i mekanu Mizićevu lijevu nogu te mu poslao poziv za kvalifikacijske utakmice protiv Bugarske (10.), Republike Irske (13.) i Crne Gore (16. novembra).

“Mizić je rođeni Zagrepčanin, trenutno visok 185 cm, igra s obje noge, izvodi prekide, najbolje se slaže u paru s Dominikom Braunom, a bh. državljanstvo je dobio po ocu Ismaru, rođenom u Bihaću. Dakako, dok ne nastupi za seniore moći će birati između Hrvatske i BiH, no najbitnije mu je da bude – reprezentativac”, navodi pomenuti hrvatski medij, te dodaje:

“Sudeći rema mišljenju onih koji gledaju sve utakmice mlađih kategorija Modrih, bila bi šteta da se Hrvatska odrekne takvog potencijala. Traži Hrvatski nogometni savez talente po dijaspori, što je za svaku pohvalu, ali u našem dvorištu izgleda da bolje vide – susjedi”.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo