18°C
Mostar 20°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 23°C
Bihać 15°C

27.10.2021 / 11:10 Fudbal - Borba za 16 najboljih

Jablanica domaćin futsal Lige prvaka, Mostar Staklorad želi Elitnu rundu

Jablanica domaćin futsal Lige prvaka, Mostar Staklorad želi Elitnu rundu
Foto: Mostar SG Staklorad

Danas u Jablanici počinje natjecanje skupine 8 Glavne runde Uefine Lige prvaka u futsalu, a domaćin turnira je bh. prvak Mostar Stari Grad Staklorad.

Utakmice se igraju u Jablanici, jer u Mostaru ne postoji dvorana koja ispunjava sve uvjete za ovu fazu natjecanja.

U prvom kolu u 16.30 sati sastaju se nizozemski Hovocubo i moldavski predstavnik Dinamo Plus, dok je protivnik Mostar SG Stakloradu od 20 sati finski Kampuksen Dynamo.

- Drago nam je što smo Ligu prvaka ponovo doveli u Hercegovinu. I pored činjenice da smo domaćini u Jablanici očekujemo veliku podršku sa tribina. Nadamo se da će publika biti naš šesti igrač i da će nas nositi do pobjede protiv prvaka Finske - izjavio je predsjednik mostarskog kluba Amel Bajgorić.

U odnosu na prošlu sezonu Mostar SG Staklorad doživio je dosta promjena u igračkom kadru. Klub su napustili Stefan Rakić, Jovan Lazarević, Kristijan Radin, Josip Bošković i Marin Sesar, kao i trener Ivan Božović.

Došli su Predrag Šešelj, Marin Suton i Adnan Kalajdžić, a pored njih treneri Mirsad Fazlinović i Josip Lekić u Ligi prvaka imat će na raspolaganju Stanislava Galića, Amara Omanovića, Benjamina Ćesotu, Marija Aladžića, Bilala Jelića, Vladana Vesića, Nermina Kahvedžića, Anela Radmilovića i Samira Gostu.

U drugom kolu koje je na programu u četvrtak, sastaju se Kampuksen Dynamo – Hovocubo i Mostar SG Staklorad - Dinamo Plus, a posljednje utakmice igrat će se u subotu. Parovi su: Kampuksen Dynamo – Dinamo Plus i Mostar SG Staklorad – Hovocubo.

Samo će se pobjednik skupine plasirati u Elitnu rundu Lige prvaka, među 16 najboljih futsal momčadi Europe.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo