2°C
Mostar 9°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C
Powered by Dark Sky

27.10.2021 / 10:07 Fudbal - Najvatreniji navijači

Horde zla: Na 75. rođendan FK odstranjen je glavni parazit, ostalo je još nekoliko sitnih

Horde zla: Na 75. rođendan FK odstranjen je glavni parazit, ostalo je još nekoliko sitnih

Sabrina Buljubašić više nije generalna direktorica FK Sarajevo, a povodom toga oglasile su se i Horde zla.

Najvatreniji navijači bordo kluba dugo su tražili smjenu generalne direktorice, a na kraju su to dočekalo na 75. rođendan kluba sa Koševa.

“Nakon višemjesečnog ukazivanja na glavne uzročnike i uzročnice lošeg stanja u Fudbalskom klubu Sarajevo u proteklih nepunih godinu dana putem dopisa, grafita, parola, skandiranja – navijački korpus bordo kluba je konačno dočekao da na dan 75. rođendana Fudbalskog kluba Sarajevo bude odstranjen njegov posljednji i glavni parazit, a to je sada već bivša direktorica Sabrina Buljubašić”, stoji u saopštenju, te se dodaje:

“Navedena je posljednja u nizu donosioca pogrešnih odluka koje su koštale naš voljenih klub gubitka titule u prethodnoj sezoni, kao i mnogih drugih propusta na poslovnom planu kluba. Ne zaboravljamo i podsjećamo da je iza nje ostalo još par sitnih parazita i poltrona koje je dovela u klub i postavila na različite pozicije u klupskim strukturama, od različitih službi pri samom klubu do trening kampa, kao da je riječ o njenom privatnom vlasništvu. Nadamo se da će pomenute sitne duše u što skorije vrijeme slijediti njen primjer i pridružiti joj se na birou za zapošljavanje, te da će im vrata Fudbalskog kluba Sarajevo vječno ostati zatvorena”.

Za kraj Horde zla su istakle da se nadaju da će se klub vratiti na stari put.

“Nadamo se da će se klub na takmičarskom planu vratiti na put na kojem je stao u decembru prošle godine, a eventualnim budućim parazitima, eksploatatorima i svim drugim kojima je privatni interes i uspjeh bitniji od interesa i uspjeha kluba poručujemo da, kao i sve ove godine – mi nikad odustati nećemo! SARAJEVO – TO SMO MI”, navodi se.(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo