1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać -1°C

25.10.2021 / 11:00 Politika - Okupljanje pred OHR-om

Lazović na protestima u Sarajevu: Dodik se mora zaustaviti

Lazović na protestima u Sarajevu: Dodik se mora zaustaviti
Foto: Vijesti.ba

Mirnim protestima građana ispred zgrade Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu pridružio se i nekadašnji predsjednik Skupštine RBiH Miro Lazović.

U izjavi za medije, kaže kako je na skup došao kao i svaki zabrinuti građanin da da svoju podršku organizatorima, te ističe kako je to odgovornost svakog patriote.

- Konačno je vrijeme da se probude OHR i međunarodna zajednica i reagiraju na sve ono što se dešava u BiH, pogotovo na prijetnje koje dolaze od Milorada Dodika i onih koji ga podržavaju - rekao je Lazović.

Naglašava da šutnja OHR-a i visokog predstavnika zabrinjava, te dodaje da je njihova pasivnost podstrek onima koji bi da nastave rušiti BiH.

- Građani trebaju masovnije dizati svoj glas kada je u pitanju budućnost BiH. Očekujem da će se nakon ovih protesta i aktivnosti koje će u narednih desetak dana povući američka administracija zajedno sa Briselom, konačno probuditi međunarodna zajednica da zaustavi ovo divljanje koje dolazi s prostora RS-a, ali i da sankcioniše one koji sputavaju reforme na putu ka EU i NATO-u, ne samo u RS-u, već i u FBiH - navodi Lazović.

Smatra da prvo trebaju biti sankcionisani oni koji su doveli do ovakvog stanja.

- Milorad Dodik mora se zaustaviti. Međunarodna zajednica, koja ima svoju obavezu, pogotovo u ovih pet ključnih zemalja koje su garant Dejtonskog sporazuma, visoki predstavnik koji ima obavezu da reaguje, trebali bi reagovati prema Dodiku i ljudima koji ga podržavaju - zaključuje Lazović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo