-2°C
Mostar 0°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 3°C
Bihać 3°C
Powered by Dark Sky

24.10.2021 / 23:27 Regija - Ljubljana

Prijetnje smrću Janezu Janši i Mateju Toninu

Prijetnje smrću Janezu Janši i Mateju Toninu
Foto: Arhiv

 

Slovenski premijer Janez Janša dobio je pošiljku u kojoj se njemu i njegovoj porodici prijeti smrću, a sličnu prijetnju dobio je i Matej Tonin, ministar obrane i mlađi koalicijski partner u Janšinoj vladi, objavili su u nedjelju navečer slovenski mediji.

Kako javlja Slovenska televizija, premijer je dobio prijetnje smrću u pošiljci koja je bila poslana na njegovu privatnu adresu, što je potvrdio i premijerov kabinet. Policija istražuje slučaj.

Vijest su prvi objavili portal Siol.nez i televizijska postaja Nova24.tv, mediji bliski Janšinoj vladi.

Mediji su prenijeli da su Janša i Tonin u petak na svoje adrese dobili pisma koja su sadržavala prijetnje smrću i u kojima je bilo “streljivo većeg kalibra”, a prijetilo se i članovima Janšine porodice.

Nova24.tv, koju je osnovala Janšina Slovenskademokratska stranka (SDS), navodi da to nije prvi put da se na taj način prijeti sadašnjem slovenskom premijeru.

“Očito je da se radi o posljedici stvaranja psihoze od strane mainstream medija. Hoće li to konačno otrijezniti one koji još uvijek vjeruju u dobre namjene potomaka komunističke revolucije?”, retorički navodi na svom portalu spomenuta tv.

Janša pojedine medije često optužuje da su iz političkih motiva na strani ljevice koja želi srušiti njegovu vladu, te da mediji i lijeva opozicija stoje iza protesta kojima se zahtijevaju prijevremeni izbori.

(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo