10°C
Mostar 12°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

24.10.2021 / 12:59 Fudbal - Na zgradi FIS-a

Otkrivena spomen ploča povodom 75. rođendana FK Sarajevo

Otkrivena spomen ploča povodom 75. rođendana FK Sarajevo

U velikoj dvorani Fiskulturnog doma u Sarajevu (popularni FIS), danas je otkrivena spomen ploča FK Sarajevo, koji slavi svoj 75. rođendan.

Riječ je o mjestu na kojem je osnovan FK Sarajevo prije tačno 75 godina (24. oktobra 1946. godine). Tada je došlo do spajanja Omladinskog sportskog društva“Sloboda i Radničkog sportskog društva Udarnik u novo društvo, zvanično nazvano Sportsko društvo Torpedo, koje je naredne godine dobilo ime koje nosi i danas – Fudbalski klub Sarajevo.

Današnje otkrivanje ploče jedna je od aktivnosti vezanih za obilježavanje 75. rođendana bordo kluba, a spomen ploča je postavljena u prostorijama sportskog centra FIS.

Mirsad Fazlagić, Fuad Muzurović i Damir Maglajlić su danas i zvanično otkrili ploču koja simbolizuje ovaj veliki događaj za koševski klub.

Nakon svečanog otkrivanja ploče, kratki govor o historijat FK Sarajevo govorio je jedan od najboljih bh. fudbalera svih vremena Mirsad Fazlagić. U svim izlaganju je rekao da je ponosan da je došlo vrijeme da se u Bosni i Hercegovini počinju cijeniti klubovi i bendovi.




(Vijesti.ba / SC)

 

Izdvajamo