3°C
Mostar 10°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

23.10.2021 / 22:43 Fudbal - Serie A

Milan uz dosta muke i dva igrača više savladao Bolognu

Milan uz dosta muke i dva igrača više savladao Bolognu

Milan je uz dosta muke savladao Bolognu rezultatom 2:4 u devetom kolu italijanske Serije A, iako su Rossoneri imali dva igrača više, a jedan od crvenih kartona iznudio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić.

Milan je došao do vodstva u 16. minuti kada je pogodio Rafael Leao na asistenciju Zlatana Ibrahimovića. Krunić se našao u gol šansi u 20. minuti, a oborio ga je Adama Soumaoro i zaradio crveni karton.

Davide Calabria je jednu odbijenu loptu u 35. minuti zakucao u mrežu za 0:2. Uslijedio je šok na startu drugog dijela. Prvo je Ibrahimović postigao autogol u 49. minuti, a samo tri minute poslije Musa Barrow je poravnao, iako su domaći igrali sa igračem manje.

Poslije intervencije VAR-a, Paolo Valeri je pokazao žuti karton i Robertu Sorianu, tako da je Bologna ostala sa dva igrača manje. U nastavku bilo je šansi na obje strane, a domaći su čak mogli i povesti.

Rossoneri su se dosta mučili, a onda je u 84. minuti Ismael Bennacer postigao prelijep pogodak za vodstvo gostiju od 2:3. U 90. minuti Ibrahimović je postigao pogodak i riješio sve dileme, te postavio konačnih 2:4.

Krunić je igrao do 60. minute kada ga je zamijenio Olivier Giroud.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo