10°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

23.10.2021 / 14:24 Politika - Predsjednik SDS-a

Šarović upozorava Vučića: Dodik neće reći pravu istinu

Šarović upozorava Vučića: Dodik neće reći pravu istinu
Foto: Arhiv

Ono što će danas Dodik reći Vučiću sigurno neće biti prava istina o stvarnom stanju, koju bi predsjednik Srbije trebao da zna. On mu je sigurno neće saopštiti, kaže Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Republiku Srpsku, kaže Šarović, mi sami ne trebamo gurati u izolaciju i provocirati još dublju krizu, koju nismo spremni da iznesemo.

„Za sve ono što kao Republika Srpska hoćemo i trebamo, na što opravdano ukazujemo sa naše strane i što zaista moramo mijenjati, trebamo prije svega da obezbedimo unutrašnju raspravu i konsenzus u samoj Srpskoj i da pri tome ne prijetimo nikome i ne vučemo jednostrane poteze. U tome se mi razlikujemo od Dodika“, istakao je Šarović.

To znači, dodao je on, da na bilo koji način ne treba da budemo oni koji ugrožavaju mir, već da trebamo voditi pametnu i razumnu politiku, jedinu koja će donijeti pozitivan rezultat za nas.

„Mahanje pesnicom od strane aktuelne vlasti je pogrešan potez. Suočeni su sa potpunim neuspehom u vođenju Republike i zato pokreću točak krize na širem planu. A takva politika je prijeteća i pogubna i to najviše po Republiku Srpsku. Dodik igra ovu igru sam i prvenstveno zbog sebe, ali ukoliko ne bude zaustavljen, previsoku cijenu njenih posljedica platićemo svi“, upozorio je Šarović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo