28°C
Mostar 31°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 28°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

23.10.2021 / 07:39 Politika - U vili Mir

Danas sastanak Vučića i Dodika u Beogradu

Danas sastanak Vučića i Dodika u Beogradu
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se večeras u Beogradu sastati sa Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH. 

Najavio je da će s njim razgovarati o svim aktuelnim temama.

Upitan da li će Srbija imati neke posljedice ako bi SAD uvele sankcije Dodiku, Vučić je istakao da je bio i ostao protivnik sankcija jer se njima ništa ne rješava.

“Posebno prezirem one u Beogradu, Banjaluci i u Sarajevu koji misle da se problemi rješavaju sankcijama. Razgovor je najbolji metod za rješavanje problema i razgovarati ću sa Dodikom”, rekao je Vučić.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će upoznati predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa političkim razvojem situacije u BiH i sa tim da RS ne vjeruje u slatkorječive, lažne dobre namjere nekih zapadnih faktora i Bošnjaka.

On je naveo da je i ovaj sastanak sa Vučićem kontinuitet ranijih sastanaka, da razgovaraju o situaciji i dogovaraju se o mogućim reakcijama "koje su uvijek vezane za naša prava".

Dodik kaže da razumije šta Srbija može da učini, a šta ne, te da od Vučića ne traži podršku u cjelosti, ali očekuje razumijevanje koje mora da postoji.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo