1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

22.10.2021 / 08:16 Muzika i Film - Incident

Glumac Alec Baldwin na setu filma ubio direktoricu fotografije

Glumac Alec Baldwin na setu filma ubio direktoricu fotografije

Ispaliviši metak iz rekvizita, glumac Alec Baldwin (68) je na filmskom setu u Novom Meksiku u četvrtak usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu, priopćila je policija.

Incident se dogodio na snimanju filma Rust, stoji u priopćenju ureda šerifa okruga Santa Fe. Policija je dojavu dobila oko 13:50 po lokalnom vremenu, odnosno nešto prije 21 sat po našem.

"Ured šerifa potvrđuje da su dvije osobe nastrijeljene na snimanju filma Rust. Direktorica fotografije Halyna Hutchins (42) i redatelj Joel Souza (48) nastrijeljeni su kad je metak iz rekvizita ispalio producent i glumac Alec Baldwin (68)", stoji u priopćenju policije.

Hutchins je helikopterom prevezena u bolnicu Sveučilišta New Mexico, gdje je proglašena mrtvom, dok je Souzu hitna pomoć odvezla u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent.

Istraga je u tijeku.

42-godišnja Halyna Hutchins na filmu je radila kao direktorica fotografije.

U priopćenju agenciji AFP glasnogovornik šerifa iz Santa Fea kazao je da je Baldwin razgovarao s detektivima. Nikakva optužnica zasad nije podignuta.

"Došao je dobrovoljno i napustio zgradu nakon što je obavio razgovor", rekao je glasnogovornik.

Prema njenoj web stranici, Hutchins je došla iz Ukrajine, a odrasla je u sovjetskoj vojnoj bazi na Arktiku. U Kijevu je studirala novinarstvo, a film je studirala u Los Angelesu.

Bila je direktorica fotografije u filmu Archenemy redatelja Adama Egypta Mortimera.

"Tako sam tužan zbog gubitka Halyne. I tako bijesan što se to moglo dogoditi na snimanju", rekao je Mortimer u tweetu.

U priopćenju jednog međunarodnog udruženja kinematografa kažu kako još nije jasno što se točno dogodilo.

"Zasad nije jasno što se točno dogodilo, ali pokušavamo saznati više. Podržavamo u potpunosti istragu ovog tragičnog događaja", rekao je predsjednik Međunarodnog kinematografskog udruženja John Lindley.




(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo