6°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

20.10.2021 / 14:50 Fudbal - Pretrpio uvrede

Bruce nakon otkaza u Newcastleu: Ovo mi je zadnji posao u životu

Bruce nakon otkaza u Newcastleu: Ovo mi je zadnji posao u životu

Novi vlasnici Newcastle Uniteda otpustili su danas trenera Stevea Brucea, koji je klub vodio od jula 2019. godine.

Bruce je dobio otkaz nakon što je u nedjelju odradio 1000. utakmicu u karijeri. Newcastle je kod kuće izgubio od Tottenhama 3:2, ali taj poraz nije presudio 60-godišnjem treneru budući da su saudijski vlasnici najavili da će tražiti novog trenera.

Newcastle je vodio u 97 utakmica i osvojio tek 1.15 bodova po utakmici uz samo 28 pobjeda. U razgovoru s Telegraphom nakon otkaza rekao je da mu je sve postalo neizdrživo, piše Index.hr.

"Mislim da mi je ovo zadnji posao u karijeri. Nije stvar u meni, to je postalo užasno naporno čitavoj mojoj porodici. Od prvog dana mi je u Newcastleu bilo jako, jako teško. Mislio sam da mogu sve istrpjeti, ali bilo je neizdrživo. Nisu me željeli, govorili su da neću uspjeti, da sam beskoristan, da sam debelo smetalo, da sam taktički nesposoban... I tako od prvog dana", rekao je Bruce i nastavio:

"Kad su rezultati bili dobri, onda su govorili 'Da, ali njegov stil nogometa je užasan' ili da samo imam sreće. Nevjerojatno. Nisam valjao čak ni kad je bilo dobro."

Bruce je u izjavi koju je Newcastle objavio zahvalio svima ostalima na podršci.

"Bila mi je velika čast biti dio ovako velikoga kluba koji ima nevjerojatnu podršku navijača. Nadam se da će novi vlasnici biti uspješni i da će ih razveseliti, a ja im želim svu sreću. Hvala mojem stručnom stožeru i igračima. Imali smo uspona i padova, ali su oni uvijek davali sve od sebe i mogu na to biti ponosni", napisao je Bruce, koji je dobio osam miliona funti otpremnine.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo