9°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 9°C
Bihać 9°C
Powered by Dark Sky

20.10.2021 / 08:15 Politika - Beograd

Skupština Srbije potvrdila više sporazuma sa BiH

Skupština Srbije potvrdila više sporazuma sa BiH
Foto: Tanjug
Poslanici Narodne skupštine Republike Srbije potvrdili su jučer Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima, ...

... međutim odbili su raspravljati o rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

Na samom početku Skupštine, poslanici su odbili da na dnevni red sjednice uvrste prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici koji je podnio poslanik Stranke demokratske akcije Sandžaka Enis Imamović.

Skupština je usvojila i Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o graničnim prelazima, kao i Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o pograničnom saobraćaju.

Poslanici su izglasali i Zakon o potvrđivanju Memoranduma o razumijevanju o vojnoj saradnji između Vlade Republike Srbije, koju predstavlja Ministarstvo odbrane, i Vlade Arapske Republike Egipat, koju predstavlja Ministarstvo odbrane.

Usvojen je i Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Austrije o saradnji u oblasti zaštite od katastrofa.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo