9°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 9°C
Bihać 9°C
Powered by Dark Sky

20.10.2021 / 08:14 Politika - Poruka Kalabuhovu

Komšić: OS BiH su neupitna državna kategorija

Komšić: OS BiH su neupitna državna kategorija
Foto: FENA
"Ambasador Ruske Federacije, Igor Kalabuhov svojim komentarom o Oružanim snagama Bosne i Hercegovine učinio je ono što sama Rusija radi već duže vremena, a to je miješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

Neće biti nikakvog razgovora niti dijaloga o Oružanim snagama BiH, jer su one kao i druge državne institucije neupitna kategorija", poručio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Oružane snage Bosne i Hercegovine formirane su donošenjem odgovarajućih zakona u propisanoj proceduri u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, koja je jedino jedino zakonodavno tijelo države Bosne i Hercegovine. Tu se uopšte ne radi o davanju bilo čije saglasnosti na bilo šta, već o klasičnom postupku donošenja zakona, što je praksa ne samo u Bosni i Hercegovini, već u cijelom demokratskom svijetu”, kazao je Komšić.

“Jasan je povod ovog iskaza ambasadora Kalabuhova i on je sadržan samo u jednoj riječi – NATO. Dakle, Rusija ima aktivan angažman na Zapadnom Balkanu u sprečavanju pojedinih zemalja da postanu članice NATO saveza. Što se tiče Bosne i Hercegovine, naš put je jasan, i definisan odlukama institucija države Bosne i Hercegovine”, zaključio je član Predsjedništva BiH.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo