6°C
Mostar 12°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

19.10.2021 / 15:12 Politika - Član Predsjedništva

Dodik nervozan zbog opozicije: To je izdajnički čin

Dodik nervozan zbog opozicije: To je izdajnički čin

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je gledao i Mladena Ivanića, i Mirka Šarovića i Branislava Borenovića kako bez imalo stida interese Republike Srpske zamjenjuju probosanskom politikom, ali da ni tada ni sada nije govorio da nisu normalni niti da ga je stid šta rade.

- Govorio sam da je to što rade izdajnički čin prema Republici Srpskoj i opasna politika. Da sam imao namjeru juče da ih sve izvedem na čistac vjerovatno ne bih uspio kako je uspjela jedna harmonika. Meni je i juče bilo žao na šta su spale te probosanske pripejd partije - istakao je Dodik upitan da prokomentariše salvu optužbi opozicije da srpski član Predsjedništva BiH, kako su rekli, nije normalan i da ga se stide nakon što je uveo harmonikaša u zgradu Predsjedništva BiH u Sarajevu i zapjevao srpske pjesme.

Dodik je naglasio da je sramota prodati fiskalni suverenitet Republike Srpske, što je uradio Ivanić i PDP, pa se hvaliti time i mnogo čega još što je izdašno davao pa se hvalio.

- Evo da i ja budem malo u trendu pa da kažem da je i mene bilo stid na šta je spala opoziciona scena Republike Srpska da juče čeka šta će reći SDA i Željko Komšić da bi se i oni oglasili i ponovili njihove riječe - istakao je Dodik.

Nikšić prikriveni militant

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je da militantna politika bošnjačkog političkog Sarajeva, kojoj očigledno pripada i Nermin Nikšić, nastavlja da zagovara međunarodni intervencionizam.

Na to smo već nakli i to je ta matrica po kojoj redovno djeluju. Vjerujem da je već svima jasno da oni kao militanti bolje barataju oružjem nego dijalogom, a o pravu i poštovanju Ustava nema ni govora - rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše pismo koje je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić uputio Partiji evropskih socijalista i Socijalističke internacionale u kojima tvrdi da "aktivnosti SNSD-a prijete da izazovu novi rat u BiH".

On je istakao da se Nikšić lažno predstavlja kao socijaldemokrata, a u suštini zastupa politiku koja je zajednička sarajevskom bošnjačkom korpusu - politika zveckanja oružja i prizivanja stranaca u pomoć s ciljem stvaranja unitarne, bošnjačke BiH.

- Kako pravi socijaldemokrata može da se zalaže za nepoštovanje Ustava i majorizaciju dva konstitutivna naroda, a biti protiv dijaloga? Јasno je da Nikšić i njegovi sarajevski istomišljenici bježe od dijaloga, a ne bježe od zveckanja oružja i prizivanja stranog intervencionizma - poručio je Dodik.


(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo