7°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

19.10.2021 / 14:23 BiH - Banja Luka

NSRS o prenosu nadležnosti: Prvo o Agenciji za lijekove

NSRS o prenosu nadležnosti: Prvo o Agenciji za lijekove
Foto: Arhiv

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske neće sutra na posebnoj sjednici podržati Prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, po hitnom postupku, jer je materija u nadležnosti parlamenta BiH, izjavio je danas šef Kluba psolanika SDS-a Miladin Stanić.

"Činjenica je da se trenutno ne može obezbijediti medicinski kiseonik. Ovaj problem se ne vuče od jučer, jer se nikada u Republici Srpskoj nije koristio medicinski, već tehnički kiseonik", tvrdi Stanić.
On je novinarima u Banjoj Luci, nakon sjednice Kolegijuma Narodne skupštine RS-a, rekao da će navedeno zakonsko rješenje osporiti Vijeće naroda i Ustavni sud BiH.

Govoreći o političkoj situaciji u BiH, Stanić je ocijenio da nisu samo Srbi loši momci i da se sve treba rješavati mirno i razgovorom.

Šef Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini RS-a Duško Ivić smatra da nadležnosti Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH treba vratiti Republici Srpskoj u skladu sa propisanim procedurama.

"Problem kiseonika za liječenje pacijenata u Republici Srpskoj vladajuća većina želi da zataška. Ovo pitanje moraju rješavati sudovi i tužilaštva", rekao je Ivić.

Šef Kluba poslanika PDP-a Perica Bundalo kaže da je Zakon o Agenciji za lijekove na nivo BiH prenio SNSD.

Narodna skupština Republika Srpska trebalo bi sutra u Banjoj Luci na posebnoj sjednici da razmatra stanje koje se odnosi na isporuku kisika javnim zdravstvenim ustanova u Republici Srpskoj, kao i Prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, po hitnom postupku.(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo