-7°C
Mostar -2°C
Tuzla -5°C
Banja Luka -3°C
Bihać -1°C
Powered by Dark Sky

18.10.2021 / 21:52 Regija - Velika Gorica

Hrvatska: Brazilske krijumčarke kokaina pritvorene zbog opasnosti od bijega

Hrvatska: Brazilske krijumčarke kokaina pritvorene zbog opasnosti od bijega
Foto: Zeljko Hladika/PIXSEL

Sutkinja istrage suda u Velikoj Gorici odredila je istražni zatvor dvjema Brazilkama osumnjičenima za krijumčarenje gotova dva kilograma kokaina preko međunarodnog graničnog prijelaza u zagrebačkoj zračnoj luci.

Brazilkama u dobi od 25 i 28 godina, uhićenima u dva odvojena slučaja, određen je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, izvijestilo je velikogoričko Općinsko državno odvjetništvo.

Tužiteljstvo je preciziralo da je 28-godišnja brazilska državljanka 3. listopada preko međunarodnog graničnog prijelaza u zagrebačkoj zračnoj luci „Franjo Tuđman“ unijela u svojem tijelu 76 kapsula ispunjenih kokainom, prenosi Hina.

Kokain težine 990 grama, skriven u abdomenu 28-godišnjakinje, pronađen je rendgenskim pregledom u KBC Zagreb, dodalo je tužiteljstvo.

Velikogoričko Općinsko državno odvjetništvo izvijestilo je kako se 25-godišnja Brazilka u drugom slučaju sumnjiči da je u subotu oko 21 sat preko međunarodnog graničnog prijelaza u zagrebačkoj zračnoj luci unijela 1,1 kilogram kokaina kojeg je sakrila u grudnjaku i kratkim hlačama, a kojeg su pronašli carinici prilikom carinskog pregleda.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo