4°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

17.10.2021 / 21:37 Regija - Kosovska policija

Metak pogodio kontejner graničara na Jarinju

Metak pogodio kontejner graničara na Jarinju
Foto: RSE
Na graničnom prelazu Jarinje između Kosova i Srbije na izborni dan 17. oktobra "metak iz vatrenog oružja pogodio je kontejner koji služi graničnim službenicima na graničnom prelazu", saopštila je policija.

Jarinje je jedan od prelaza na sjeveru Kosova, gdje živi većinsko srpsko stanovništvo.

Kosovska policija je saopštila da se na osnovu prvih informacija sumnja da je metak došao iz pravca sela Tušnica u Srbiji.

Prema navodima policije, nije bilo povrijeđenih, dok je istraga o slučaju započeta.

"Rad i saobraćaj na ovom zajedničkom graničnom prelazu, koji se nalazi na teritoriji Srbije, prema sporazumu o integrisanom upravljanju granicom, nastavlja se bez ikakvih problema", navodi se u saopštenju.

Prelaz Jarinje na severu Kosova je, zajedno sa prelazom Brnjak, koji se takođe nalazi na sjeveru Kosova, bio blokiran na dvije nedjelje od 20. septembra zbog odluke Vlade Kosova da Srbiji uvede recipročne mjere oko registarskih tablica.

Putevi koji vode do ovih prelaza su bili blokirani teretnim kamionima, pa je granicu bilo moguće prelaziti samo pješaka.

Potom su Kosovo i Srbija 30. septembra u Briselu postigli dogovor o deeskalaciji situacije, kao i privremeni dogovor oko registarskih tablica, na osnovu kog se preljepljuju državni simboli Kosova prilikom ulaska na teritoriju Srbije i obrnuto.


(Vijesti.ba / RSE)

Izdvajamo