3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

17.10.2021 / 20:09 Fudbal - Premiership

Prekid utakmice u Newcastleu, Svrake loše startale pod novim vlasnikom

Prekid utakmice u Newcastleu, Svrake loše startale pod novim vlasnikom
Foto: AFP
Ekipa Tottenhama je danas na gostovanju Newcastleu na St. James Parku slavila sa 2:3 i osvojila tri boda u 8. kolu engleske Premier lige.

Spursi su do pobjede na ovom meču stigli nakon preokreta, pošto su gubili već od 2. minute susreta. Ova utakmica će se dugo pamtiti i zbog toga što je prva pod novim arapskim vlasnicima za Newcastle, a i trajala je nekih pola sata duže nego što je bilo planirano.

Naime, u jednom je trenutku utakmica prekinuta jer je navijaču na tribinama pozlilo, igrači su se povukli s terena, ali kada su stigle pozitivne informacije o navijačevom stanju – nastavljena je.

Tada je Svrake u vodstvo doveo Callum Wilson, kojem je za pogodak asistirao Javi Manquillo. Ipak, to je bilo sve što je Newcastle napravio na ovom meču.

U 17. minuti Ndombele na dodavanje Reguilona pogađa za 1:1, a već pet minuta poslije Harry Kane pogađa za potpuni preokret i vodstvo Pijevaca.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Kane asistira Heung Min Sonu, a Koreanac pogađa za 1:3.

Tokom drugog poluvremena dugo smo čekali na uzbuđenja, a dobili smo iz u samom finišu utakmice. U 83. minuti Jonjo Shelvey dobija drugi žuti karton i isključen je s utakmice, ali Svrake uspijevaju da zakomplikuju život Tottenhamu u samom finišu meča.

Naime, minut prije kraja Erik Dier trese svoju mrežu nakon nespretne intervencije i vraća Newcastle u igru. Ipak, Svrake nisu imale snage da do kraja s igračem manje i poravnaju. Završilo je 2:3

Tottenham je s ova tri boda izbio na peto mjesto i ima ukupno 15 bodova, a Newcastle je pretposljednji sa svega 3 boda.

Premier liga, 8. kolo:

Newcastle – Tottenham 2:3 (Wilson 2′, Dier 89’ag / Ndombele 17′, Kane 22′, Son 45+3′)


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo