8°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

17.10.2021 / 15:49 Ostali sportovi - Sjedeća odbojka

Medić: Zadovoljni smo pobjedom, ali moramo popraviti igru

Medić: Zadovoljni smo pobjedom, ali moramo popraviti igru
Foto: Asim Medić / N1
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci rutinskom pobjedom protiv Gruzije sa 3-0 sjajno je započela Evropsko prvenstvo koje se ove godine održava u Turskoj.

Iz stručnog štaba poručuju da su zadovoljni rezultatom, ali bez obzira na pobjedu, igra se mora poboljšati u nastavku prvenstva.

Asim Medić, član Stručnog štaba reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, navodi da je zadovoljan prikazanim na otvaranju EP.

“Imamo novi sastav, prva je utakmica na prvenstvu, tako da smo dobro ali može bolje. Nadam se da ćemo već u sutrašnjoj utakmici popraviti sve ove nedostatke u igri iz današnjeg meča protiv Gruzijaca” kaže Medić.

Jasmin Brkić član reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci smatra da su očekivano upisali pobjedu protiv Gruzije, te da su uslovi u Kemeru idealni.

“Atmosfera je odlična i jako smo zadovoljni sa smještajem i svime onim što imamo na raspolagnju” ističe Brkić.

U grupi C sa Bosnom i Hercegovinom i Gruzijom još se nalaze Poljska i Mađarska. Sutra od 13:30 BiH igra protiv Posljke, a dan kasnije 19.10.2021. u istom terminu protiv Mađarske u posljednjoj utakmici grupne faze.

Evropsko prvenstvo u sjedećoj odbojci trajeće od 17. do 23. oktobra, a naša nacionalna selekcija boriće se za svoju desetu titulu prvaka Evrope.


(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo