-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

15.10.2021 / 15:30 Crna hronika - MUP ZDK

Izvršenim pretresom u Tešnju pronađeno oko 1,5 kg opojne droge

Izvršenim pretresom u Tešnju pronađeno oko 1,5 kg opojne droge
Foto: FENA

Policijski službenici Policijske stanice Tešanj, postupajući po naredbi Općinskog suda u Tešnju, izvršili su pretres kuće koja se nalazi u naseljenom mjestu Vukovo, a koju koristi lice H.S., rođeno 1968. godine, iz Tešnja. 

Izvršenim pretresom pronađeno je i privremeno oduzeto 1.403,71 gram biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i jedna digitalna vaga za precizna mjerenja.

Lice H.S. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj, gdje je nad njim zavedena kriminalistička obrada i gdje je ispitano u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnog djela za koje se tereti. Sporna materija i predmet su oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja, te će biti korišteni kao dokazni materijal u daljnjem postupku.

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, policijski službenici Policijske stanice Tešanj će protiv tog lica Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostaviti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo