8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

14.10.2021 / 17:30 Politika - Predsjednik SDS-a

Šarović prozvao i Vučića: Ako budemo slijedili Dodika biće sve gore

Šarović prozvao i Vučića: Ako budemo slijedili Dodika biće sve gore
Foto: Vijesti.ba

Na press konferenciji u Istočnom Sarajevu obratio se predstavnik opozicije, predsjednik SDS-a Mirko Šarović koji je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji i krizi u RS-u

“Oni vjeruju ukoliko nametnu ovako krupne teme, ako nas uvedu u totalno haotično stanje u državi , da ćemo zaboraviti normalne teme. Pitanja zašto je smrtnost tokom pandemije u RS-u i Bosni i Hercegovini najveća na svijetu i evropi. Ovo je posljednji kritični trenutak kada vlast pokušava da spasi samu sebe.

Kao najjača stranka u okviru opozicijskog bloka, danas ćemo jasno i glasno reći kako gledamo na ove stvari na odgovarajućem mjestu, bilo da je to NSRS i bićemo vrlo glasno. Ovako velike stvari kao što je budućnost RS ne smijemo prepusititi grupi avanturista, a oni to i jesu.” kazao je Šarović u obraćanju novinarima.

O izjavi Aleksandra Vučića da će velike sile tražiti ukidanje RS do proljeća?

“Mi imamo svoj stav, jasan, po određenom pitanju. I ja sam čuo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Samo nismo čuli da li je vlast u RS kriva i koliko za ovakvo stanje u BiH? Za ovakvo stanje kriva je i druga ili treća strana koja stanuje u Federaciji BiH. Niko u tome nije nevin. Svi ovi danas koji su danas u koaliciji, ovo je najgora vlast koja je ikad vodila ovu zemlju. Od Vučića nismo čuli da li je vlast u RS makar malo kriva. Mi mislimo da je značajan krivac u tome Milorad Dodik. Ukoliko ga budemo slijedili narednih mjeseci i godina biće nam sve gore”, kazao je Šarović.

(vijesti.ba / N1)

Izdvajamo