4°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

14.10.2021 / 16:05 BiH - Korak naprijed

Općina Konjic u projektu za razvoj ženskog poduzetništva

Općina Konjic u projektu za razvoj ženskog poduzetništva
Foto: FENA

Općina Konjic jedna je od šest bh. općina u kojima će se u narednom periodu realizovati projekt pod nazivom "Korak naprijed - razvoj ženskog poduzetništva u doba pandemije" uz finansijsku podršku Canada Fund for Local Initiatives (CFLI).

Implementator je Unija za održivi povratak i integracije u BiH, a projekt je podržala Općina Konjic, saopćili su iz te općine.

U sklopu pripremih aktivnosti za implementaciju projekta, čiji je cilj razvoj ruralnog turizma i ohrabrivanje mladih i žena za bavljenje mini poduzetništvom, danas je u Općini Konjic održan sastanak predstavnika Unije i Općine Konjic.

- Projekt će biti realizovan u narednih pet mjeseci u šest bh. općina, a jedna od prioritetnih je Općina Konjic, ne samo zbog toga što je prepoznata u svijetu turizma kao sredina koja ima šta pružiti gostima, već što je vrlo kooperativna i ozbiljno pristupa implementaciji projekata koji potiču samozapošljavanje - kazala je Mirhunisa Zukić, predsjednica Unije za održivi povratak i integracije u BiH, koja je naglasila kako će u svakoj općini biti podržano najmanje pet zainteresiranih domaćinstava za bavljenje ruralim turizmom.

Konjički načelnik Osman Ćatić pozdravio je ovakve aktivnosti kako bi se što više mladih obučilo za pokretanje mini biznisa i realizovalo svoje ideje kroz turizam i turističke potencijale općine Konjic, te jačao ženski aktivizam i poduzetništvo, stoji u saopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo