21°C
Mostar 25°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 24°C
Bihać 23°C
Powered by Dark Sky

14.10.2021 / 13:17 Košarka - U velikom problemu

Irving o vakcinaciji: Ne treba da se dijelimo, već da poštujemo svačiji izbor

Irving o vakcinaciji: Ne treba da se dijelimo, već da poštujemo svačiji izbor

Jedan od najboljih košarkaša na svijetu Kyrie Irving našao se u velikom problemu uoči početka nove sezone u NBA ligi.

Irving zbog svojih uvjerenja ne želi da se vakciniše, a to je u mnogim državama u SAD uslov da se uopšte pojavljuje u dvoranama i igra košarku.

Tako je i u Njujorku, gdje su bazirani njegovi Brooklyn Netsi, koji su već saopštili da Irving ne može čak ni trenirati s ekipom dok se ne vakciniše.

Sada Irvingu prijeti čak i kraj karijere, a u javnosti je predstavljen kao negativac i ne ostavlja mu se prostor i pravo na izbor.

“Ako me predstavljaju kao heroja ili negativca, griješe. Nije mi to bila namjera. Radi se o izboru onoga što je najbolje za vas. Mislite da želim da izgubim novac? Da zaista želim da odustanem od svog sna da osvojim prvenstvo? Da želim da se odreknem svog posla? Da želim da sjedim kod kuće? Ne treba da se dijelimo, već da poštujemo svačiji izbor”, rekao je Irving i dodao:

“Svako ima pravo da radi ono za šta smatra da je za njega najbolje. Tužno je vidjeti kako se svijet dijeli zbog ove situacije. Ovo su luda vremena. Ja nisam antivakser. Radi se o onome što meni prija. Osjećam se nesigurno i to je u radu. Znam posljedice odluke koju donosim. Nisam nikoga povrijedio. Nisam počinio nikakav zločin. Uz one sam koji su ostali bez posla zbog ovog pravila. Kao i uz one koji su odlučili da se vakvinišu i koji žele da budu sigurni. Ja podržavam i poštujem svačiju odluku.”

Irving bi zbog svoje odluke mogao izgubiti ogromnu svotu novca, a pominje se čak otprilike 17 miliona dolara.

“Svjestan sam finansijskih posljedica koje ću trpjeti, ali realnost je takva da moram da budem vakcinisan da bih bio u Njujorku, da bih bio sa timom. A ja sam odlučio da se ne vakcinišem i molim vas sve da poštujete taj izbor. Nastavit ću da treniram, kako bih bio u formi i spreman da zaigram. Ne povlačim se. Neću odustati od ove igre zbog obavezne vakcinacije ili zbog toga što ću ostati nevakcinisan”, zaključio je Irving.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo