15°C
Mostar °C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

14.10.2021 / 12:49 Fudbal - Trener Veleža

Dudić: Znamo na koji način trebamo igrati protiv Zrinjskog

Dudić: Znamo na koji način trebamo igrati protiv Zrinjskog
Foto: Arhiv

Mostarski derbi u okviru 13. kola Premijer lige BiH odigrat će sutra u Vrapčićima ekipe Veleža i Zrinjskog.

Iz redova "Rođenih" ne kriju optimizam pred ovaj duel, iako će se utakmica odigrati pred praznim tribinama zbog kazne FSBIH koja je još na snazi.

Trener Veleža Feđa Dudić je istakao kako je reprezentativna pauza dobro došla ekipi.

- Vratili su nam se Radovac i Zajmović, te za ovu utakmicu imamo sve igrače osim Hasanovića koji je kartoniran. Zrinjski je pokazao najviše do sada i zasluženo je na prvom mjestu. Znamo na koji način većinom daju golove, to jest iz centaršuteva sa strane i prekida. No, svi to znaju i svi opet primaju golove od njih na taj način. To je isto kao da svi znaju da Mesi (Lionel Messi) ide ulijevo, pa Mesi opet da go. I kad god se lomi utakmica, tu je Nemanja Bilbija kao najbolji igrač lige da im donese pobjedu, kaže Dudić, te se osvrnuo na najave iz redova Zrinjskog.

- Vidim da neki njihovi igrači najavljuju da je sve osim pobjede neuspjeh. Ako baziraju samopouzdanje na prvom meču, onda su se prevarili jer nam je to najlošija utakmica ove sezone. Sutra znamo na koji način trebamo igrati i uvjeren sam da će moji igrači to ispoštovati, poručio je Dudić.

Ističe da pravilo sa igračima do 21 godine nije uredu, te da su ga svi napali poslije utakmice sa Sarajevom.

- Nije se niko nije pitao da li je pravedno prema onome što je ostao na klupi? Kako je njima, igračima od 22 ili 23 godine? On mora da bude na klupi, a relativno slabiji mora radi pravila da počne. Mi samo gledamo u jednom smjeru. Najstariji naš igrač je 29 godina. Kada sam vodio GOŠK nije bilo to pravilo. Našao sam Boškovića koji je debitovao sa 18 godina i koji je otišao u Dinamo iz Zagreba. Mulahusejnović se prodao iz GOŠK-a, Rodin se prodao iz GOŠK-a, Vego je otišao u inostranstvo, te tada i Hajdarević. Mlade smo ubacivali u igru i radili odličan posao. Nemojte me tjerati da stavljam igrače koji nisu kvalitet. Vidio sam da se sa tim pravilom igralo u Rumuniji i Srbiji, pa su ljudi nakon godinu vidjeli da to pravilo nije uredu, te sada mora početi jedan taj mladi igrač. Kluž, koji je bio prvak, ne može da pronađe dva igrača tog godišta, pa je redovno izvodio igrače na početku, rekao je Dudić.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo