8°C
Mostar 12°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 3°C

14.10.2021 / 12:25 Fudbal - Trener Zrinjskog

Jakirović: Ne bih da zvučim bahato, ali neka malo rivali misle o nama

Jakirović: Ne bih da zvučim bahato, ali neka malo rivali misle o nama
Foto: Screenshot

Gotova je reprezentativna pauza, a Premijer liga BiH će se u petak nastaviti velikim mostarskim derbijem.

Velež će ugostiti Zrinjski na stadionu Rođeni, a tribine će zbog kazne domaćina biti prazne.

Derbi je najavio trener Plemića Sergej Jakirović.

“Nismo se ohladili ni od prošlog derbija, koji je bio prije manje od mjesec. Pripreme teku normalno, a pauzu smo iskoristili da se vrate igrači koji su bili ‘načeti’. Zato nismo igrali ni prijateljske utakmice. Bekić je počeo malo jače trenirati, Kamenar se oporavlja od povrede zadnje lože, a čekamo da se vrate Mašić i Bašić iz mlade reprezentacije”, rekao je Jakirović na početku.

“Znamo šta nas čeka. Biće tvrda i teška utakmica, uvijek je tako u derbijima i teško je psihološki to igrati. Vidi se na igračima u oba tima. Prvi put otkad sam tu idemo u goste Veležu, a zbog nedostatka gledalaca utakmica gubi na draži. Želimo nastaviti tamo gdje smo stali prije pauze”, dodao je Jakirović.

O dobrim stranama Veleža rekao je:

“Velež se voli nadigravati, dosta mijenjaju pozicije, desna strana im je jako aktivna. Vrti se sve oko Radovca, koji je imao problema, a vidjećemo hoće li igrati. Vjerujem da hoće. Imaju gore i Brandaa lijevo, ali mi smo pokazali u zadnja dva derbija da se možemo suprotstaviti i to anulirati. Nadam se da će tako biti i ovaj put.”

Počeo je drugi krug Premijer lige BiH, pa Zrinjskom opet slijedi paklen raspored kao i na startu prvenstva.

“Znate da ću uvijek reći da idemo utakmicu po utakmicu. Imali smo takav raspored i u prvom krugu. Pripremit ćemo se maksimalno, svjesni smo da će biti teško, ali pokazali smo da možemo sa svima igrati i dominirati. Da ne zvučim nimalo bahato – neka oni malo misle o nama, jer prije početka sezone nije bilo tako”, ističe Jakirović.

Jučer je Zrinjski saznao i rivala u osmini finala Kupa. Gostovat će Plemići Slobodi u Tuzli.

“Moja želja je bila da igramo kući s kim god. Zbog putovanja pošto smo dosta putovali, ali šta je tu je. Igramo na Tušnju i vidjet ćemo kakav će biti i teren, pripremit ćemo se maksimalno jer želimo i u Kupu napraviti nešto i doći što dalje”, zaključio je Jakirović.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo