17°C
Mostar 18°C
Tuzla °C
Banja Luka 23°C
Bihać °C

14.10.2021 / 08:25 Tenis - Indian Wells

Nevjerovatan preokret Dimitrova protiv Medvedeva, Đoković ostaje na tronu

Nevjerovatan preokret Dimitrova protiv Medvedeva, Đoković ostaje na tronu

Grigor Dimitrov je kreirao jedan od većih preokreta u tenisu ove sezone i pobijedio Daniila Medvedeva 4:6, 6:4, 6:3 te se tako prvi put u karijeri plasirao u četvrtfinale Indian Wellsa. Eliminacijom Medvedeva pomogao je i Novaku Đokoviću, kojeg je Rus u slučaju osvajanja ovog turnira iz Masters 1000 serije mogao smijeniti na čelnom mjestu ATP ljestvice.

Dimitrov, 23. nositelj turnira, bio je u zaostatku od jednog seta i dva breaka u drugom kad je pri rezultatu 4:6, 1:4 započeo preokret s osam uzastopnih osvojenih gemova, kojima si je trasirao put do pobjede u meču dugom dva sata i 16 minuta. Za mjesto u polufinalu Dimitrov će igrati protiv osmog nositelja Huberta Hurkacza, piše Index.hr.

Medvedev je sjajnim igrama u Sjevernoj Americi stigao u priliku postati prvi reket svijeta, za što mu je trebao trijumf na kalifornijskom Mastersu. Šansu za prestizanje Novaka Đokovića dobio je odličnim igrama i rezultatima u posljednje vrijeme, pa tako ostaje zabilježeno da je ogled protiv Dimitrova dočekao s nizom od 18 pobjeda u posljednjih 19 susreta. Njima je došao do osvajanja Mastersa u Torontu, polufinalom Mastersa u Cincinnatiju te osvajanjem US Opena, u čijem je finalu u tri seta pobijedio upravo Đokovića, čiju je poziciju na ATP listi želio dohvatiti.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo