°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

13.10.2021 / 17:12 Politika - Sarajevo

Čović s ambasadorom Rusije o izmjenama Izbornog zakona

Čović s ambasadorom Rusije o izmjenama Izbornog zakona
Foto: FENA
Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović danas je u Sarajevu održao sastanak s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovim.

Teme sastanka obuhvatile su odnose dvaju zemalja, prospekte suradnje, te aktualnu političku situaciju i izmjene Izbornog zakona BiH.

Čović je istaknuo potrebu žurne izmjene Izbornog zakona i ograničenih ustavnih izmjena prije 2022. godine. Takav razvoj, kazao je, značajno će doprinijeti unutarnjoj stabilnosti, političkom dijalogu i ozbiljnom napredovanju prema vanjsko-političkim ciljevima. Također, naglasio je kako navedene izmjene ne smiju voditi ka narušavanju Ustava, niti temeljnih odrednica Bosne i Hercegovine koje su potvrđene Daytonskim sporazumom.

Naglasio je kako se konstitutivnost, jednakost i prava konstitutivnih naroda, te legitimno političko predstavljanje moraju u potpunosti poštivati. Potvrdio je kako je nužno provesti odluke Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava za uklanjanje postojećih diskriminacija.

Na koncu, dužnosnici su razgovarali o unapređenju bilateralnih odnosa i prilikama za jačanje ekonomske i gospodarske suradnje. Također je razgovarano i o oporavku od pandemije koronavirusa, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo