-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

13.10.2021 / 13:12 Fudbal - Ponuda na stolu

Saudijci nakon Newcastlea kupuju i Inter?

Saudijci nakon Newcastlea kupuju i Inter?
Foto: Inter.it
Nakon kupovine većinskog dijela akcija u Newcastleu za 350 miliona eura, fond PIF iz Saudijske Arabije spreman je da uloži milijardu eura u kupovinu Intera. Za sada iz redova nerazzurra demantuju da će klub biti prodat.

Pregovori između Saudijaca  i kineske kompanije Suning, koja je vlasnik Intera, počeli su navodno još prošle godine, ali su bili stopirani u aprilu ove godine kada se podigla velika bura oko osnivanja Superlige.

Sada su razgovori obnovljeni. Sastanak je održan tokom meča Lige prvaka između Intera i Reala 15. septembra. Ponuda od milijardu dolara je na stolu i familija Zhang, vlasnik Suninga, bila je u iskušenju da je prihvati, jer finansijska situacija u šampionu Italije nije sjajna.

To se vidjelo i po tome što su u toku ljetnjeg prijelaznog roka morali da puste Romelua Lukakua i Aschrafa Hakimija u Chelsea odnosno PSG, kako bi malo popravili stanje na računu. Također uzet je kredit od 275 miliona eura, sa rokom otplate od tri godine.

Jasno je da Saudijci nude mnogo novca, a u narednom periodu ostaje da se vidi da li će Kinezi ipak popustiti jer je ponuda nevjerovatna i donijela bi im ogromnu zaradu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo