6°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

13.10.2021 / 12:52 Regija - Srbi dižu barikade

Drama na Kosovu: Jedna osoba teško ranjena

Drama na Kosovu: Jedna osoba teško ranjena
Foto: Radio Kontakt Plus
Kosovska policija je priopćila da je u ranim jutarnjim satima započela policijsku operaciju "u cilju realizacije strateških ciljeva na sprječavanju kaznenih dela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe".

Premijer Kosova Albin Kurti reagirao je nakon akcije kosovske policije u Sjevernoj Mitrovici i Zvečanu i pozvao na smirivanje situacije uz poruku da je akcija završena, prenosi Gazeta ekspres.

- Rano jutros, Kosovska policija je, u cilju borbe protiv krijumčarenja, započela racije na nekoliko lokacija u Prištini, Peći i Sjevernoj i Južnoj Mitrovici - rekao je Kurti.

On je dodao da su tim policijskim radnjama prethodile intenzivne istrage i da se akcije naređuju i koordiniraju s nadležnim tužiteljstvima i sudovima. Kako je naglasio, zaplijenjena je druga roba, koja također predstavlja materijalne dokaze.

- Zločin i kriminalne grupe neće se tolerirati i protiv njih će se voditi borba. Borićemo se i spriječiti šverc. Današnja policijska akcija je završena. Pozivam građane u Sjevernoj Mitrovici da ne nasjedaju na neke medije u Srbiji koji štite kriminal, korupciju i šverc i žele da ih politiziraju i etniziraju - poručio je Kurti.

Srpska premijerka Ana Brnabić je pozvala međunarodnu zajednicu, NATO i KFOR da hitno reagiraju i "zauzdaju premijera Kosova Aljbina Kurtija".

- Situacija je više nego dramatična i ovo je posljednji trenutak u kojem je neophodna jasna reakcija kako bi se zaustavila luđačka politika koju provodi Priština. Ovakvo ponašanje je prevršilo svaku mjeru i dovodi nas na rub kaosa - poručila je Brnabić.

Kako javlja Kosovo Online, u mjestu Zvečanu na sjeveru Kosova ustrijeljen je Srbin. Još jedan građanin je ozlijeđen, ali lakše.

- Ozljeda je nanijeta vatrenim oružjem, pogođen je u predjelu grudnog koša. Ozlijeđena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operaciju kako bi mu izvadili metak. On se nalazi na intenzivnoj njezi i u teškom je stanju - rekao je za Kosovo Online kirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica. Kosovo Online navodi da je ustrijeljen s leđa.

Kako javlja provladin RTS, srpski predsjednik Aleksandar Vučić uputio se u Rašku na hitan sastanak s predstavnicima Srba s Kosova.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo