19°C
Mostar 20°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 22°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

12.10.2021 / 23:09 Politika - O reformama

Radmanović sa Sattlerom o prevazilaženju krize

Radmanović sa Sattlerom o prevazilaženju krize
Foto: Twitter

Nebojša Radmanović, zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, sastao se danas s ambasadorom Johannom Sattlerom, šefom Delegacije i specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH.

Ovu informaciju potvrdio je Sattler na Twitteru uz fotografiju susreta napisavši da su razgovarali o prevazilaženju političke krize u BiH.

“Razgovarali smo o tome kakve korake je potrebno poduzeti da bismo prevazišli trenutnu političku krizu. Bilo je govora i o nastavku provođenja potrebnih reformi, a za šta su potrebne funkcionalne institucije”, poručio je Sattler.

Podsjetimo da je Radmanović kadar SNSD-a pa je stoga primjetno da se ovaj sastanak održao u vrijeme kada je lider ove stranke Milorad Dodik odavno zauzeo stav da će predstavnici RS blokirati rad institucija BiH, kao i to da neće učestvovati u odlučivanju.

Takva odluka je uslijedila nakon što je Valentin Inzko, bivši visoki predstavnik u BiH prilikom odlaska sa funkcije nametnuo Zakon o zabrani negiranja genocida.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo