0°C
Mostar 5°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 0°C

12.10.2021 / 17:02 BiH - Brisel

General Folkestad posjetio vojni dio Misije BiH pri NATO-u

General Folkestad posjetio vojni dio Misije BiH pri NATO-u
Foto: Vijesti.ba
Komandant Glavnog štaba NATO-a u Sarajevu, brigadni general Eric Folkestad sa svojom delegacijom posjetio je Misiju BiH pri NATO-u u Bruxellesu i tom prilikom sastao se sa vojnim predstavnikom BiH pri NATO-u, brigadirom Edinom Fakom.

Tokom sastanka, brigadir Fako izvijestio je generala Folkestada o trenutnim aktivnostima Vojnog dijela misije i izrazio nadu da Bosna i Hercegovina, u narednom periodu, unaprijedi svoj status i angažman u saradnji sa NATO strukturama, kako bi operativna spremnost OS BiH i vidljivost na međunarodnom planu bili podignuti na još viši nivo.

Istaknuti su privrženost Bosne i Hercegovine evroatlantskim integracijama i napori koje čini Vojni dio misije u tom smjeru, ne samo kroz svoje djelatnosti u okviru Glavnog štaba NATO-a, već i kroz bilateralnu saradnju i razmjenu iskustava sa državama članicama i partnerima.

General Folkestad izrazio je zadovoljstvo posjetom i razgovorom sa brigadirom Fakom, te se nakon toga sastao sa ambasadorom BiH pri NATO-u Mitrom Kujundžićem.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo