8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

07.10.2021 / 19:55 Regija - Zagreb

Bernardić izbačen iz SDP-a

Bernardić izbačen iz SDP-a
Foto: Pixsell

Davor Bernardić izbačen je iz SDP-a.

Predsjedništvo stranke na čelu sa šefom Peđom Grbinom odlučilo je iz SDP-a izbaciti Davora Bernardića, Franka i Davorka Vidovića, Renatu Sabljar Dračevac, Romanu Nikolić, Vesnu Nađ i Katicu Glamuzinu.

"Nisu poštovali odluke stranke i javnim istupima nanijeli su štetu stranci"

"Sedam kolega će se isključiti iz SDP-a. Nisu poštovali odluke stranke i javnim istupima nanijeli su štetu stranci. Predsjedništvo je donijelo odluku o opomeni preostalih sedam kolega. Osnovat će se novi Klub SDP-a", rekao je Peđa Grbin, prenosi N1.

"SDP kao stranka nema sukoba. Sukob je postojao samo kod pojedinaca koji nije htio prihvatiti da bude dio tima", dodao je.

Ko je sve izbačen?

Tako će bez stranačke iskaznice, nakon Nikše Vukasa, Zvane Brumnića, Rajka Ostojića i Marine Opačak Bilić ostati i bivši predsjednik stranke Davor Bernardić, Renata Sabljar Dračevac, Romana Nikolić, Franko Vidović, Davorko Vidović, Vesna Nađ i Katica Glamuzina.

Premda se protivio izbacivanju kolega, odlukom Predsjedništva nije izbačen Domagoj Hajduković, ali je tokom rasprave online objavio da se "ponosno isključuje iz stranke".

Ostali će dobiti opomenu.

Javio se i Bernardić, citirao Isusa

Nedugo nakon odluke Predsjedništva stranke, javio se i izbačeni Davor Bernardić.

Objavio je kratku poruku na svom Facebook profilu citirajući Isusa.

"Oprosti im Bože, ne znaju što rade", napisao je Bernardić.


(Vijesti.ba / Index)

Izdvajamo