3°C
Mostar 9°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C
Powered by Dark Sky

25.09.2021 / 23:29 Muzika i Film - Beograd

Koncert za 40 godina postojanja grupa Zana posvetila Marini Tucaković

Koncert za 40 godina postojanja grupa Zana posvetila Marini Tucaković
Foto: Nova.rs
Početak koncerta propraćen je Marininim fotografijama na video bimu.

Legendarna grupa "Zana" večeras održava koncert u Kombak dvorani u Beogradu povodom 40 godina postojanja.

Večerašnji spektakl posvećen je nedavno preminuloj hitmejkerki Marini Tucaković, koja je izgubila život nakon duže i teške bolesti, prenosi Nova.rs.

Osnivač sastava, Zoran Žika Živković, teško je primio vijest o njenoj smrti, budući da je Marina upravo napisala prve hitove Zane i bila zaslužna za njihov uspjeh.

Početak koncerta propraćen je Marininim fotografijama na video bimu, da bi se zatim pjevačica Jelena obratila prisutnima.

“Ogroman utjecaj si ostavila na nas, utkala si nam u DNK i biće nešto što ne umijemo definisati. Ostavila si neizbrisiv trag. Nisam u crnini jer bih znala da bi se ljutila, tu smo da slavimo život i da budemo živi i zdravi”, rekla je Jelena, nakon čega je dobila aplauz.

Ona je ispričala anegdotu sa pokojnom Marinom, kada su za jednu od pjesama spremili aranžman i samo su čekali Marinu za tekst.

“Sjedimo u studiju i zvoni nam telefon. Žika se ljavlja i kreće da zapisuje tekst, a onda izgovara – Marina, ovo je glupo. A Marina je na to rekla – ma ne razumiješ ti to, daj mi Jelenu. I, tako smo se dogovorili”, ispričala je Jelena.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo