8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

25.09.2021 / 19:00 Fudbal - Premijer liga BiH

Sjajan meč na Tušnju: Tuzla City savladao Velež

Sjajan meč na Tušnju: Tuzla City savladao Velež
Tuzla City je danas u meču 11. kola Premijer lige BiH na Tušnju savladao ekipu Veleža sa 2:1.

Furiozno je ušao Tuzla City u utakmicu i već nakon osam minuta je postigao dva gola, a to se na kraju ispostavilo dovoljnim i za trijumf, pošto se Velež nije uspio u potpunosti vratiti.

Učvrstio se Tuzla City ovim trijumfom na prvom mjestu sa 25 bodova, a dobro će im doći pobjeda kako bi se vratili na pravi kolosijek nakon poraza od Širokog u prošlom kolu. Za Velež je ovo nastavak problema nakon što su mu oduzeta tri boda i sada su Rođeni na svega devet bodova i biće desetoplasirani.

Ekipa Feđe Dudića je sada bez pobjede na posljednjih pet mečeva i zaista u velikim problemima.

Diskutabilan penal dosuđen je Tuzla Cityju u 3. minuti nakon duela Ovčine i Džafića nakon ubačaja iz kornera, a jedanaesterac je realizirao Mirzad Mehanović za 1:0.

U 8. minuti sijevnula je kontra Tuzla Cityja, a prelijepim golom ju je krunisao Petar Mišić i povisio na 2:0.

Desetak minuta poslije Zajmović je u šansi nakon kornera, ali promašio je iz izgledne situacije, a u 28. minuti je Feđa Dudić morao da mijenja pošto Đani Salčin nije mogao da nastavi meč. Umjesto njega je na teren poslao Cvijanovića, koji odmah spašava gol Rođenih.

Došlo je do gužve u petercu nakon kornera, a Cvijanović je ispred gol-crte izbio loptu.

Tri minute prije odlaska na odmor Velež se vraća u utakmicu. Centrirao je Pršeš, loptu nije dobro glavom zahvatio Šukilović i prebacio ju je na drugu stativu, gdje Zajmoviću nije bilo teško poslati je u gol za 2:1.

Jako ofanzivno je Velež krenuo u drugo poluvrijeme, a u 49. minuti je Dejanović prijetio nakon sjajnog prodora. Njegov šut je završio tik pored stative.

U 55. minuti Cvijanović izlazi sam pred Fejzića, ali šutira pored gola i propušta ovu kolosalnu priliku.

Prvi put u nastavku Tuzla City prijeti u 60. minuti. Iznenada se šansa ukazala M. Mehanoviću, ali je na kraju šutirao pored gola.

Uslijedio je period igre bez pravih prilika, a prvo sljedeće uzbuđenje uslijedilo je tek u 80. minuti kada Zeljković fantastično šutira s 35 metara. Lopta je završila tik iznad prečke gola na kojem je stajao Fejzić.

Do kraja se rezultat nije mijenjao i završilo je pobjedom Tuzla Cityja 2:1.



Premijer liga BiH, 11. kolo:

Tuzla City – Velež 2:1 (M. Mehanović 3′p, Mišić 8′ / Zajmović 42′)

Stadion: Tušanj. Gledalaca: 1.000. Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo). Žuti kartoni: Morris, Mišić, Đerić, Džafić, Brkić (Tuzla City); Ovčina, Cvijanović, Peco (Velež)

Tuzla City: Fejzić, Mehidić, Šukilović, Morris, Đerić (Nukić), Čeliković, Gavrić (Doffo), Mišić (Brkić), Džafić, M. Mehanović, E. Mehanović (Krpić).

Velež: Bogdanović, Radović (Ferreyra), Zvonić, Zeljković, Ovčina, Pršeš, Hasanović (Brandao), Salčin (Cvijanović), Dejanović (Zubanović), Ćosić i Zajmović (Peco).


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo