1°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

25.09.2021 / 16:59 Fudbal - Premijer liga BiH

Rudar bez problema savladao Radnik

Rudar bez problema savladao Radnik
Foto: Facebook
Fudbaleri Rudara iz Prijedora danas su na domaćem terenu u 11. kolu Premijer lige BiH sa 2:0 savladali bijeljinski Radnik.

Osvojio je tako Rudar jako važne bodove protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak, a slavio je domaći tim potpuno zasluženo.

Dominirali su Prijedorčani većim dijelom utakmice i prilično i lako savladali Radnik, koji je svoju šansu propustio na samom startu utakmice, kada je neprecizan bio Bojan Marković.

Rudar do vodstva dolazi u 21. minuti preko Nikole Mandića. Santos je napravio nekoliko sjajnih poteza i prošao je po strani, a potom centrirao u peterac, odakle Mandić nogom šalje loptu u gol za 1:0.

Do kraja poluvremena je igru kontrolirao Rudar i na odmor otišao s minimalnom prednošću.

Dobro prijedorski tim otvara i drugi dio utakmice, a već u 47. minuti prijeti preko Burazora i Santosa. U 55. minuti je Radnik mogao do poravnanja, ali Marković je propustio još jednu priliku i pogodio stativu!

Kazna za taj promašaj stiže u 59. minuti kada Amoah centrira, a Ristanović udara loptu glavom i vara svog golmana Hodžića, te postiže autogol za 2:0.

Jakupović nekoliko minuta poslije pogađa stativu i propušta priliku da dokrajči Bijeljince, ali oni se do kraja meča nisu mogli vratiti u meč. Još je jednu priliku propustio Marković, a u 86. minuti je Šćekić fantastično zaustavio šut Motike.

Ostalo je 2:0 i Rudar je upisao velika tri boda, koja ga dovode na sedmo mjesto s ukupno 11 bodova. Radnik je pretposljednji sa četiri manje.

Premijer liga BiH, 11. kolo:

Rudar – Radnik 2:0 (Mandić 21′, Ristanović 59’ag)

Rudar: Šćekić, Asani (Kulenović), Sadiku, Pavlović, Burazor, Marić, Redžić (Danilović), Jakupović (Bilbija), Amoah, Santos (Gavranović) i Mandić (Zekanović).

Radnik: Hodžić, Nikić, Batar, Šubert, Vasić (Sušić), Popara (Blagojević), Gogić, Đurić (Hasukić), Ristanović (Motika), Pantelić (Gajić) i Marković.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo