15°C
Mostar °C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

25.09.2021 / 12:54 Politika - Predsjednik Hrvatske

Milanović: Komšić nema opasne, već sebične namjere

Milanović: Komšić nema opasne, već sebične namjere

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boravio je u subotu u Varaždinu gdje je dao izjavu za medije. Predsjednik je komentirao stanje Hrvata u BiH, javlja N1.

"Ako želite potjerati Hrvate iz BiH ili BiH otuđiti od njih, onda ćete im uzimati temeljna ustavna prava i optuživati one koji se bore za temeljni kućni red da su rušitelji i uspoređivati ih s ratnim huškačima. Ne doživljavam ja to osobno. Bi li se narod i njegovi predstavnici, a ja sam samo jedan od njih, bi li se tako zalagali i ustrajali na tome da im se ne dira u to simboličko pravo da biraju sami člana Predsjedništva da žele otići iz BiH? Odgovor je "ne bi" jer bi gledali isključivo prema Hrvatskoj", kazao je Milanović.

"Nikome nisam rekao da je četnik"
"Jedan mali broj ljudi se pristojno i sebično ugradio na neke položaje i ako se vratimo na temeljne postulate Daytona, da svaki narod bira svog predstavnika, onda za ove ugradbene elemente nema mjesta", poručio je.

"Netko je 90-ih bio ratni huškač, ponosan je na to, ali nikome nisam rekao da je četnik. Kod takvih stvari povlačim jednu crtu, ne idem preko toga. Tako da Komšić je predstavljao sebe u Washingtonu, žao mi je zbog toga. Nema opasne, već sebične namjere i radi štetu BiH", dodao je predsjednik.

"Istina ne pobjeđuje uvijek, ali istina ima dobre šanse", istaknuo je.

Osvrnuo se i na svoj boravak u SAD-u i kako je to doživljeno u Hrvatskoj te izjavu da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ratni huškač.

"Tu činjenicu on ne može promijeniti."

"Ja sam najgluplji političar u Hrvatskoj i neka trljaju dlanove, što bi bilo da sam najpametniji?" rekao je Milanović.

Komentirao je i posljednja ubojstva u Zagrebu.

"Imali smo nasrtaj na socijalne radnike koji je završio fijaskom. Oprezno o tome. Nasilja će u obitelji biti, bitno je da ga stalno bude manje. Ljudska je narav nepredvidljiva, nasilna, pogotovo muškaraca, pogotovo kad polude, popiju, kad se osjećaju frustrirano, kad ih društvo odbaci. Tu vreba opasnost. Nasilni muškarci u određenoj dobi postaju opasni za sebe i svoju okolinu", rekao je predsjednik.

Dodao je da oružje treba učiniti još nedostupnijim. "Tamo gdje je puška, tamo je i metak i nesretan završetak."

Osvrnuo se i na izbore u Njemačkoj. Podsjetimo, Angela Merkel nakon 16 godina napušta poziciju kancelarke.

"Neće se ništa promijeniti tko god da pobijedi. To će biti ista politika, isti pravac", rekao je Milanović.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo