12°C
Mostar 17°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

25.09.2021 / 09:55 Košarka - Ne želi se cjepiti

Odbijen religijski zahtjev za Andrewa Wigginsa, igrač Warriorsa u problemima

Odbijen religijski zahtjev za Andrewa Wigginsa, igrač Warriorsa u problemima

New York i San Francisco zasad su jedini gradovi u kojima igraju NBA klubovi, a u kojima je na snazi odluka da necijepljene osobe ne smiju na velika okupljanja u dvoranama, pa tako ni na košarkaške utakmice.

Iako NBA ne inzistira na cijepljenju igrača, ne može oboriti odluke lokalnih zdravstvenih vlasti, pa košarkaši koji odbijaju vakcinaciju neće smjeti igrati u dvoranama New York Knicksa, Brooklyn Netsa i Golden State Warriorsa, piše Index.hr.

Prema posljednjim informacija, u Knicksima su svi cijepljeni, u Netsima se čeka još "par ljudi", među kojima i Kyrie Irving, a krilni igrač Warriorsa Andrew Wiggins tražio je religijsku iznimku od NBA lige.

Američki mediji javljaju da je liga odbila dodijeliti mu tu iznimku, a San Francisco Gate dodaje da mu čak ni ona ne bi pomogla.

Odjel za javno zdravstvo San Francisca u novom je priopćenju pojasnio da na velika okupljanja u dvoranama ne smije nitko tko nije cijepljen, čak ni uz moguće medicinske ili religijske iznimke, te da se pravilo odnosi i na "izvođače i sportaše".

Ukratko, ako se ne cijepi, Wiggins neće smjeti igrati na domaćim utakmicama svojih Warriorsa iako je NBA liga igračima prepustila slobodu izbora o vakcinaciji. Warriorsima se stoga kao najlogičniji potez nameće razmjena Wigginsa u neki od brojnih klubova na koje se ove restrikcije ne odnose.

Prema direktorici Udruge igrača Michelle Roberts, oko 90% NBA košarkaša zasad je cijepljeno.

Američki mediji javljaju da vlasti u Los Angelesu razmatraju mogućnost restrikcija kakve su uveli New York i San Francisco, pa bi se slično pravilo moglo odnositi i na košarkaše Lakersa i Clippersa.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo