9°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 10°C

24.09.2021 / 12:13 BiH - Sastanak s načelnikom

Ramić posjetio povratnike u Bosanskoj Kostajnici

Ramić posjetio povratnike u Bosanskoj Kostajnici
Foto: vlada FBiH

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je danas Bosansku Kostajnicu i s načelnikom ove općine Nikolom Janjetovićem potpisao Ugovor o izgradnji putne infrastrukture, koji se odnosi na izgradnju trotoara u centralnom dijelu općine.

Načelnik je zahvalio ministru na dosadašnjoj podršci koja je važna posebno za povratničku populaciju.

Ramić je obišao i radove na utopljavanju objekta Islamske zajednice, čiju rekonstrukciju sufinansira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

- Općina će provoditi proceduru i projekat koji će Federalno ministarstvo sufinansirati sa 50.000 KM. Raduje nas da ćemo doprinijeti uređenju centralnog dijela Kostajnice. Nastavljamo s podrškom Islamskoj zajednici, vidjeli smo da su radovi u toku na utopljavanju zgrade Medžlisa. Nakon zemljotresa, važna je podrška svih nivoa vlasti - kazao je ministar Ramić.

S predstavnicima povratnika i Medžlisa Islamske zajednice Bosanska Kostajnica razgovao je o najznačajnijim projektima za povratničku zajednicu.

- Izražavamo zadovoljstvo posjetom ministra Ramića koji se lično uvjerio u realizaciju projekta toplinske izolacije i fasade na objektu Medžlisa. Ministarstvo već godinama podržava izgradnju i obnovu naše infrastrukture kroz različite projekte kao i druge vidove pomoći Bošnjacima - povratnicima. Nadamo se nastavku naše saradnje i poboljšanju vjerskog života i održivosti povratka i kvaliteta života naših ljudi - kazao je glavni imam Haris ef. Ahmić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo