10°C
Mostar 18°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

24.09.2021 / 09:43 Regija - Ministar unutrašnjih poslova

Vulin: EU je lažljiva organizacija

Vulin: EU je lažljiva organizacija
Foto: Arhiv

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Priština morati da povuče svoj potez sa tablicama "kojim destabilizuje region" ako želi da pregovara, jer "Srbija ne pregovara pred pištoljem uperenim u čelo".

"Ako treba neko da se igra silom, možemo mi više sile da pokažemo nego (Aljbin) Kurti sa tom šakom razbojnika ali nećemo jer smo odgovorni i vodimo računa o svakom životu. Ja ne želim da se Kosovo zapali, već mir", rekao je Vulin.

On je naveo da će "srpska žandarmerija izvršiti svako naređenje predsjednika države Aleksandra Vučića, ona je spremna da to uradi i visoko motivisana, braniće svoj narod gdje god je potrebno" i ocijenio da "novog pogroma nad srpskim narodom neće biti".

Navodeći da Priština ne ispunjava svoje obaveze iz Briselskog sporazuma, on je rekao da je Evropska unija (EU) "lažljiva organizacija čija riječ ništa ne važi".

"Nek nam (EU) kaže da li Briselski sporazum vrijedi, ako ne vrijedi onda ne vrijedi u cjelini, onda će se mnoge stvari promijeniti na prostoru Kosova. Mnoge, vidjećemo kako će funkcionisati pravosuđe, da vidimo šta biti sa kosovskom policijom, sa elektroeneregetskim sistemom", rekao je Vulin.

On je rekao da "EU vrijedi koliko njen potpis (na Briselski sporazum). Kad me sljedeći put opet neko bude pitao zašto nisam za EU evo samo to - vi ste lažovi koji ne poštuju svoj potpis", rekao je Vulin.


(Vijesti.ba / Beta)

Izdvajamo