16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

23.09.2021 / 14:22 Fudbal - Predsjednik N/FS BiH

Zeljković: Prijete mi ubistvom

Zeljković: Prijete mi ubistvom
Foto: Arhiv

Predsjednik Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković otkrio je danas da mu nakon dešavanja u Mostaru prijete da će ga ubiti.

Ne stišava se bura nakon prekinute utakmice Veleža i Borca kada su navijači upali na teren i napali fudbalere ali i čelnike Borca a sve je kuliminiralo kasnijim napadom i jurnjavom sudija u tunelu kod Mostara kada im je zapaljen automobil.

Organi Saveza su kaznili Velež zbog loše organizacije oduzimanjem tri boda te sa šest utakmica suspenzije stadiona. Dobio je Velež i novčanu kaznu od 10.000 KM dok je predsjedniku Veleža Šemsudinu Hasiću zabranjeno obavljanje funkcija u fudbalu na dvije godine.

Zeljković koji se našao na udaru javnosti, kaže da ono što se desilo u Mostaru nije dobro za fudbal i da je opomena za sve klubove da više urade po pitanju organizacije utakmica.

"Savez je uradio ono što je trebao da uradi, uradio je. Velež je kažnjen baš kao i predsjednik koji je unazad mjesecima svojim izjavama i spinovanjem medija i javnosti napravio negativnu atmosferu i sve je eskaliralo u Mostaru. Nisam ga komentarisao, svako ima pravo da radi šta treba, ali očigledno mu smeta što je Srbin predsjednik bh. saveza. Od prvog dana mog mandata određene stvari pokušavaju da satanizuju i prikažu negativno i pozivaju na moj linč. Dobio sam na desetine poruka, prijete mi ubistvom", rekao je Zeljković.



(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo