1°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 4°C
Bihać 1°C

22.09.2021 / 21:30 BiH - Opasne poruke

Porfirije: Postojanje RS djelo pravde, sarađivati s hrišćanskim svijetom

Porfirije: Postojanje RS djelo pravde, sarađivati s hrišćanskim svijetom
Foto: Vijesti.ba
On je istakao važnost saradnje RS sa Srbijom i drugim zemljama u okruženju, kao i o saradnji Srpske sa Rusijom, Grčkom, ali i Hrvatskom, Crnom Gorom i svim zemalja zapadnog svijeta sa kojima dijelimo hrišćanske i sveopšte civilizacijske vrijednosti ...

Patrijarh srpski Porfirije rekao je večeras na otvaranju manifestacije Dani RS u Srbiji da je stvaranje, postojanje i napredak RSepublike djelo pravde, kao i međunarodnog prava i konsenzusa, a da je za hrišćane pravedno ono što je utemeljeno na istini.

Patrijarh Porfirije je podsjetio na patrijarha Irineja.

- Mnogo puta sam sa njim razgovarao o važnosti očuvanja, napretka i svakog prosperiteta Republike Srpske i o saradnji Srpske sa Srbijom i drugim zemljama u okruženju, kao i o saradnji Srpske sa Rusijom, Grčkom, ali i Hrvatskom, Crnom Gorom i svim zemalja zapadnog svijeta sa kojima dijelimo hrišćanske i sveopšte civilizacijske vrijednosti - naveo je patrijarh Porfirije.

Patrijarh je istakao da srpski narod i dalje, uprkos propagandi i različitim projektima, zna šta je porodica u kojoj se na hrišćanskim temeljima vaspitavaju mladi naraštaji.

- Gostoljublje, pomoć svakome ko je u nevolji, poštovanje prema svim ljudima, narodima i pripadnicima drugih vjera, poštovanje slobode izbora, ali i prije i poslije svega briga za sopstvene slobode na načelima čojstva i junaštva. Sve su to hrišćanske, pravoslavne i svetosavske vrline - rekao je patrijarh.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo