0°C
Mostar 6°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

18.09.2021 / 09:54 Fudbal - PLBIH

Željezničaru na Grbavici gostuje Velež, gradski derbi na Tušnju

Željezničaru na Grbavici gostuje Velež, gradski derbi na Tušnju
Foto: FK Željezničar

Danas će biti odigrane preostale četiri utakmice 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u centru pažnje je okršaj Željezničara i Veleža na Grbavici.

Željezničar slavi 100 godina postojanja i očekuje se spektakularna atmosfera na Grbavici, koja bi trebala biti ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta, a navijači spremaju pravi spektakl kako bi ovaj jubilej obilježili na pravi način.

Neće biti Veležu lako igrati u takvoj atmosferi, ali treba reći da se ipak radi o kvalitetnijem timu od onog kojim raspolažu Plavi. Rođenima ovaj meč dolazi nakon poraza od Zrinjskog u gradskom derbiju, pa će sigurno imati motiv više da se iskupe zbog tog lošeg rezultata. Utakmica počinje u 17 sati, a prijenos je na Mojoj TV.

Pola sata prije na Mokrom Docu će početi duel Posušja i Radnika, ekipa koje će se boriti za opstanak ove sezone. Posušje je u protekloj radnoj sedmici dobilo novog trenera, klupu je preuzeo Stipe Balajić, te će ovaj meč njemu biti debi na klupi tima s Mokrog Doca.

Od 18:55 se na Tušnju igra tuzlanski gradski derbi, a Tuzla City će biti nominalni domaćin Slobodi. Oba tima igraju jako dobro od početka sezone, ali posebno se to može kazati za ekipu Husrefa Musemića, koja je na vrhu tabele i zasad je najviše pokazala od svih timova.

Čini se da je uz Zrinjski prvi favorit za titulu, a vidjećemo kako će se snaći u gradskom derbiju protiv tvrde Slobode, koja igra jako dobar defanzivan fudbal.

Zavjesu na 9. kolo PLBiH spustit će svojim duelom Zrinjski i Rudar Prijedor u Mostaru. Plemići su apsolutni favorit u ovom meču koji dočekuju u sjajnoj atmosferi nakon slavlja protiv Veleža u gradskom derbiju u srijedu…

Meč Pod Bijelim brijegom počinje u 21:10, a i on će, kao i meč s Tušnja, u direktnom prijenosu biti na kanalu Arena Sport 1 BiH.

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Petak, 17. septembar:

Sarajevo – Leotar 0:1

Borac – Široki Brijeg 2:1

Subota, 18. septembar:

Posušje – Radnik (16.30)

Željezničar – Velež (17, Moja TV)

Tuzla City – Sloboda (18.55, Arena Sport)

Zrinjski – Rudar (21.10, Arena Sport)


(Vijesti.ba / SCsport)

 

Izdvajamo