8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

18.09.2021 / 08:56 BiH - BIHAMK

Otežan saobraćaj zbog jakih pljuskova, opasnost od odrona

Otežan saobraćaj zbog jakih pljuskova, opasnost od odrona
Foto: FENA

Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežno je saobraćanje na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Vozačima se savjetuje da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog sanacionih radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima (23.00-04.30 sati) saobraćaj u tunelu obustavljen.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sanacioni radovi izvode se u mjestu Donja Golubinja na dionici Zenica-Žepče, zbog čega tokom dana dolazi do usporenog saobraćanja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo