11°C
Mostar 14°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 4°C
Bihać 1°C

17.09.2021 / 14:01 Ostali sportovi - Iz 29 zemalja

Više od 320 takmičara na Europa Judo Openu Sarajevo

Više od 320 takmičara na Europa Judo Openu Sarajevo
Foto: FENA

Europa Judo Open Sarajevo 2021 za seniore, na kojem će učestvovati više od 320 sportista iz 29 zemalja, bit će održan 18. i 19. septembra u glavnom gradu BiH.  

Predsjednik Džudo saveza Bosne i Hercegovine Branislav Crnogorac na pres-konferenciji je izrazio zadovoljstvo što Judo savez ima povjerenje svjetske i europske džudo federacije da u teškim vremenima organizira to prestižno međunarodno takmičenje.

- Ovo je praznik džuda u Sarajevu. Najjači evropski i svjetski džudisti će uzeti učešće u ovom takmičenju. A posebno smo iznenađeni što će džudo tim Francuske, koji je osvojio zlatnu medalju za posljednjim Olimpijskim igrama, nastupiti sa više od 70 takmičara - pojasnio je Crnogorac.

Na turninu će učestvovati 19 bh. džudista, a danas na pres-konferenciji predstavljeni su: Toni Miletić, Aleksandra Samardžić i Husein Gegić koji su kazali da će dati sve od sebe kako bi u najboljem svjetlu opravdali povjerenje trenera, ali i predstavili boje svoje zemlje.

Iako su istakli da je konkurencija na predstojećem turniru vrlo jaka, takmičari su istakli da su naporno trenirali te da se nadaju dobrim rezultatima.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo