12°C
Mostar 17°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

17.09.2021 / 12:47 SHOW - Ispričao detalje

Zdravko Čolić ljubovao je sa Fridom iz grupe ABBA

Zdravko Čolić ljubovao je sa Fridom iz grupe ABBA

Zdravka Čolića žene prosto obožavaju. Tako je bilo u njegovoj mladosti, ali i danas, ipak jedna je uspjela da mu slomi srce.

Pjevač je u skladnom braku već 20 godina i ima dvije kćerke. Ipak, Čolić je 1997. godine šokirao sve priznanjem da ga je zavela Frida Lingstad iz grupe “ABBA” i tom prilikom ispričao sve detalje njihove kratke veze.

Sve se dogodilo kada je Čolić pjesmom “Gori vatra” predstavljao Jugoslaviju na Evroviziji, Frida je iste godine bila prateći vokal švedskom predstavniku, a tada se dogodio i pomenuti susret zbog kojeg je umalo zakasnio na nastup.

– Fridu iz grupe ABBA sam upoznao na Pjesmi Evrovizije, gdje bih drugo. Poslije je uslijedio poziv na vikend. Djelovalo je obećavajuće, ali sam se nakon cijele te trodnevne idile osjetio iskorišćenim poput instant supe. Skuvaš za pet minuta, pojedeš vruće i to je to. A sve je bilo tu: i brvnara i kamin i svijeće i cvijeće, kockaste zavjesice i stolnjaci, pečena riba u foliji s bademima i eterična ulja… Ali, ona prava, jedinstvena, ludačka strast, koja se dogodi između muškarca i žene, je izostala. Nije bilo spontanosti, pa je sve izgledalo kao kad zakažeš vježbanje udvoje u teretani – ispričao je tada Čolić, piše Tportal.(Vijesti.ba)

Izdvajamo